Karamelizatutako sagar erriak

EITTEKO BIHAR DANA.

Aukeratutako 6 sagar; limoia; mantekillia; azukria.

ZELAN EIÑ.

Neguko sagar haundixak hartu bihar dira (‘Golden’ sagarrak be balixo dabe). Bihotza kentzen jakue eta azala, hau bertikalian einda, gero batzuek eta bestiak, azukriakin eta limoi erdixaren zumuakin, ur litro laren baten 20 miñututan agosten ipintzeko.Apartauta egon diran azal polittenak be bota bertara eta euki, dana lodi-lodi laga arte. Sagarrekin tajadak ein eta azukria bota, gaiñian mantekillia ipiñi eta sartu mikroondasian 6 ero 7 miñututan. Etaratzen daben jugua bota gaiñetik. Zartagiñ batian, sagarrei karamelua bota. Jan baiño lehen, aurretik berotu.

(Tariña Elkartea).


Dokumentuaren akzioak