Txahal-sahiets erria
EITTEKO BIHAR DANA.
5 kilo sahiets; kipula kilua; 6 berakatz buru; idarrak; zanahorixak; txanpisak; pipar berdiak.
ZELAN EIÑ.
Lehelengo
gatzakin igurtzi saihetsa eta binagre piskatekin be bai, okelia
bizitzeko balixo dabelako honek. Sartu labian ordu erdi edo hiru ordu
larenian, kolore pixkat hartu arte. Okelia einda dauanian, gero bota
berduria: kipulia, zanahorixak, idarrak eta txanpiñoiak. Hamen pipar
berdiak be botatzen jakoz. Gero laban sartzen dogu. Hasieran ur barik
ein dailla, baiña baezpada be, albuan euki bihar da berotutako ura
‘Starlux’ pixkatekin. Ez bada sikatzen, ez bota. Etara baiño ordu
laurden lehenau, sua igo. Dana papilla einda geratzen da. Bestela,
berduriakin ein leikena da be puregaillutik pasatzia eta pure moduan
etaratzia. Puntua hartu bihar da, hori bai. Pare bat ordu bihar dira
guztira.
(Uso-bide Elkartea).
Dokumentuaren akzioak